Image

SPREKERS

Kjeld Aij
Kjeld Aij, auteur van managementboek “Wie vraagt wordt Beter’’

Dr. Kjeld H. Aij, MBA, is verpleegkundige en bedrijfskundige en ruim achttien jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij heeft veel projecten geleid op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en nam het initiatief om het lean denken en werken in de operatiekamers te introduceren. Ook deed hij onderzoek naar leiderschap en succesvol veranderen in organisaties. Sinds 2015 is hij Directeur van de Divisie Acute Zorg bij VU medisch centrum. Hij is verbonden aan Lean in de Zorg (Lidz) en publiceert regelmatig over lean. Hij schreef onder andere het boek ”L2 zorg: Lean leiderschap in de praktijk” en zijn meest recente managementboek “Wie vraagt wordt Beter."

Roderick Schreuder, technologie entrepreneur en data science expert Monkey Mining

Roderick Schreuder is een technologie entrepreneur en data science expert. Hij heeft + 20 jaar ervaring in verschillende sectoren bij organisaties zoals Philips, ING, Heerema, Achmea, NXP en Belastingdienst. Sinds 2006 is hij betrokken bij BiZZdesign en heeft zich recent gestort op de data science techniek ‘Process Mining’ bij MonkeyMining. Roderick is regelmatig gastspreker op conferenties en congressen en wordt regelmatig gevraagd om technologie inspiratiesessies voor directies en management teams te faciliteren. Daarnaast is hij verbonden aan de Hogeschool Utrecht en Business University Nyenrode.

Diana Monissen
Diana Monissen, Voorzitter Raad van Bestuur at Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Diana Monissen (1955) is voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
Voorheen was zij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar en Directeur-Generaal op het ministerie van VWS. Verder was zij lid van de raad van bestuur van Agis, bestuursvoorzitter van Mentrum (GGZ), directeur bij zorgverzekeraar Amicon, en bestuurder van Stichting De Lichtenvoorde (instelling voor mensen met een verstandelijke beperking). Zij heeft nevenfuncties bij onder andere Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en Special Arts Nederland. Ze is tevens lid van de raad van commissarissen van het Slotervaartziekenhuis en lid board of directors bij Cofinimmo, een Belgisch beursgenoteerd vastgoedbedrijf.

Huub Zijlstra
Huub Zijlstra, Sectormanager Health bij PostNL

Huub Zijlstra is sinds 2012 in dienst bij PostNL in diverse functies binnen de unit Logistics Solutions. In 2013 was hij betrokken bij de ontwikkeling van het Pharma & Care netwerk voor de distributie medicijnen. Dit resulteerde in 2017 tot de bouw van een Health hub in Nieuwegein. Sinds 2018 is Huub verantwoordelijk voor de groei binnen PostNL op het Health domein. Binnen het Health Team kijkt men samen met haar klanten of ze het zorgproces efficiënter en/of beter kunnen maken. De huidige marktontwikkelingen zorgen voor enerzijds kostendruk maar anderzijds steeds meer toegevoegde waarde. PostNL is ervan overtuigd dat ze binnen deze ontwikkelingen van toegevoegde waarde kunnen zijn in de zorglogistiek. Door samen te werken weten ze ketens te verkorten, kosten te optimaliseren en van meerwaarde te zijn voor de zorgconsument.

Maarten van Rixtel
Maarten van Rixtel, bestuurder bij zorgorganisatie Sensire

Maarten van Rixtel was gymleraar, psychomotorisch therapeut, socioloog. Bekleedde eerder onder andere diverse managementfuncties bij De Binckhorst in Rosmalen. Tot 2005 was hij centrummanager Thuiszorg bij Sensire, waarna hij algemeen directeur werd van Sensire. Na verzelfstandiging van Sensire begin 2009 werd hij de bestuurder van Sensire. Sensire is in 2018 zelfstandig verder gegaan onder de naam NAAST.

Carina Hilders
Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf Gasthuis, lid Raad van Bestuur ReinierHagaGroep en lid Advies Commissie Pakketbeheer (ZiN)

Carina Hilders is bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2002 is zij aan Reinier de Graaf verbonden als gynaecoloog en directeur Medische Zaken. Ze was 6 jaar voorzitter van de medische staf en nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep. Binnen de beroepsgroep van medisch specialisten vervult ze een toonaangevende rol. Zo is Carina Hilders voorzitter geweest van de projectgroep Medisch Specialist 2015 van de Orde van Medisch Specialisten en binnen het project Verspilling in de Zorg (ministerie van VWS) voorzitter van de projectgroep Curatieve Zorg.

Gerard Vaandrager
Gerard Vaandrager, Category Manager bij Mediq Institutioneel

Gerard Vaandrager is bedrijfskundige met een Master in Ondernemerschap and New business Development. Sinds 2017 is hij als Category Manager verantwoordelijk voor de marketingstrategie binnen Mediq Institutioneel. Door kwalitatief goede producten en oplossingen te introduceren bij klanten ondersteund met een uitgekiend en zeer gebruiksvriendelijk bestel- en leveringssysteem maakt Mediq het verschil voor zorginstellingen en ziekenhuizen.

Saskia Asselbergs, verpleegkundig specialist GGZ bij Emergis

Saskia is sinds 2017 werkzaam als verpleegkundig specialist GGZ bij Emergis op de kliniek angst- en stemmingsklachten en trauma & cluster B. Daarvoor heeft zij meerdere functies vervuld binnen andere GGZ-instellingen.

Lucinde Stiekema, adviseur verbetertrajecten GGZ bij P5COM 

Lucinde is bedrijfskundige en sinds 2008 werkzaam bij P5COM als adviseur. De laatste 5 jaar leidt zij vooral verbetertrajecten in de GGZ.

Robert van Spronsen, partner van Logiqol

Robert van Spronsen is sinds 2016 één van de partners van Logiqol. Van origine anesthesie-verpleegkundige, gecombineerd met bedrijfskunde vertegenwoordigt hij 25 jaar ervaring in de zorg. Robert heeft als consultant en (interim-)manager zorglogistiek een forse bijdrage geleverd aan procesdenken en werken op basis van zorglogistieke principes. Zijn bijdrage ligt in het leggen van verbinding vanuit de inhoud vanuit een krachtige visie en leiderschap.

Pieter Wolbers, partner van Logiqol

Pieter Wolbers is in 2009 met Logiqol gestart als spin-off van de Universiteit Twente. Met Logiqol heeft hij de afgelopen jaren diverse organisaties geholpen met het verbeteren van de doorstroom en capaciteitsplanning van het zorgproces. De expertise van Pieter richt zich op proces en data-analyse vertaald naar praktische toepassing van zorglogistieke methoden en technieken.